Zorgvastgoed Dag 2020

september 28, 2020 Jan Luursema

De kernwoorden strategie, inspiratie en oplossingen vormden de rode draad op deze dag. Teunis Stoop van Cedrah vertelde over zijn toekomstbestendige strategie in zorgvastgoed. Diverse sprekers volgden en Jan Luursema verzorgde een break-out sessie. Centraal in deze sessie stond de vraag ‘Welke strategie in de ouderenzorg kies jij?;  Doelstelling van de break-out sessie was een dialoog met inzicht in (vastgoed)keuzes die je kan maken.

In de afgelopen jaren zagen veel nieuwe (zorg)aanbieders kansen en zijn gestart. Tal van nieuwe locaties zijn geopend en zowel in het commerciële als in het niet-commerciële segment is de keuze voor de cliënt toegenomen. Waar de ene instelling vooral lage marges en druk op rendementen heeft, zien andere bedrijven soms commerciële aanbieders juist kansen. Zijn de dienstverleningen en producten anders? Is de focus gericht op een andere cliënt? Waar komt dit door? Wie is straks jouw cliënt? Wat is de rol van het vastgoed hierin? Zijn de concepten hetzelfde? Kiest de een voor zorg en de ander voor het model wonen en leven? Wat betekent dit voor je strategie?

Kies je voor zware zorg of juist voor service wonen? Kies je voor een open gemeenschap of juist een gesloten gemeenschap? Kies je voor een betaalbaar segment of juist voor een exclusief segment? Kortom er is een keuze mogelijkheid!

De hand-out Wat is jouw strategie download je hier