Netwerken en partners

MaPaLaNa verzorgt advies, interim management, training en consultancy. Een hele ruime definitie waarbij de kern is dat Jan Luursema zijn kennis en talent gebruikt. Inspireren en verbinden is de praktische uitwerking daarvan. Ik werk als zelfstandig ondernemer en sta open voor samenwerkingen. Ik neem deel aan netwerken om enerzijds mijn kennis en ervaring te delen en te vermenigvuldigen. Anderzijds ontstaan vaak nieuwe kansen om met partners projecten te realiseren. Ik heb me aangesloten bij verschillende netwerken.

Zo ben ik bijvoorbeeld lid van een netwerkgroep met als titel ‘Vastgoedmeesters’. De Vastgoedmeesters is een netwerkorganisatie van freelancers. Vakmensen met minimaal 10 jaar ervaring in de vastgoedbranche: Interimmanagers, vastgoedbeheerders, marketeers, Projectmanagers. De doelstellingen hebben betrekking op de aspecten: Sociaal – Kennis – Commercie. Regelmatig hebben we uitstapjes om inspiratie op te doen.  We bezoeken nieuwe projecten en ontmoeten deskundige uit de vastgoedwereld. Zo spreken we over de energietransitie, ruimtelijke ordening en zorgconcepten. Er is een traditie opgebouwd om jaarlijks een meerdaagsuitje te organiseren. We zijn in Duisburg, Antwerpen, London en Athene geweest. In 2024 hopen we naar Warschau te gaan.

Ook ben ik deelnemer van de Sociëteit Vastgoed. Ik ben lid van het expertteam Osiris, een team van mensen dat werkt aan prettig wonen voor senioren en zorgvastgoed. We hebben inmiddels een aantal Lagerhuis debatsessies gehouden om elkaar te inspireren. Eind 2023 hebben we een sessie georganiseerd over de Blue Zones. Ik heb hiervoor een inleiding verzorgt en draag zo een steentje bij aan het realiseren van aangename leefomgevingen.

Daarnaast ben ik aangesloten bij Care4Living,een kennisplatform voor en door professionals die zich richten op vastgoed en zorg. Care4living wil partijen bij elkaar brengen waarmee meer toekomstbestendige zorg en vastgoed gerealiseerd wordt aansluitend bij de wensen en behoeften van doelgroepen met een zorgvraag. Professionals die in de wereld van vastgoed en zorg werken kunnen hier laagdrempelig kennis met elkaar uitwisselen en een kijkje nemen in elkaars wereld. Zo bezochten we vanuit dit netwerk Hart van Vathorst, het Elizabeth Otter Knoll huis in Amsterdam, TZA Achterhoek, de Knarrenhof in Zutphen en nog vele andere inspirerende locaties.

Reliëf is een christelijke vereniging van zorgaanbieders en bevordert menslievende zorg in Nederland. Reliëf ondersteunt zorgorganisaties en zorgprofessionals door een bijdrage te leveren aan inspiratie, deskundigheidsbevordering en scholing op het gebied van ethiek, zingeving en identiteit. Als christen voel ik me helemaal thuis bij deze vereniging en als particulier ben ik lid van deze vereniging. Diverse opdrachtgevers van mij zijn ook lid van deze verenging. Het Reliëf jaarcongres is ieder jaar een inspirerende dag waarbij ik me realiseer hoe ik kan bijdrage aan de zorgsector.

Het Global Ageing Network werd in 1994 opgericht als de International Association of Homes and Services for the Aging (IAHSA) door een internationale leiders in de zorg. Hun visie was om een platform te creëren voor beleidsmakers, onderzoekers, bedrijven en dienstverleners op het gebied van ouderenzorg om gezamenlijk hun kennis en best practices te delen om de kwaliteit van de zorg voor ouderen te verbeteren. Door de jaren heen heeft het Global Ageing Network een internationaal forum gecreëerd voor de uitwisseling van onderzoek, diensten, producten en training waaruit het Global Ageing Network bestaat. Ook op Europees niveau is er een gelijksoortige netwerk, de European Ageing Netwerk (EAN). Eens in de tweejaar wordt een groot congres door ieder van deze organisaties georganiseerd. In 2020 (Toronto) en 2023 (Glasgow) heb ik op deze congressen een workshop verzorgt. Erg leuk om over de Nederlandse uitdaging en oplossingen te spreken en ook waardevol om andere mensen te ontmoeten.

IVVD is een onafhankelijk kennisplatform én opleidingspartner voor organisaties en personen werkzaam in het publiek / maatschappelijk vastgoed. IVVD staat voor Instituut Voor Vastgoed & Duurzaamheid. Regelmatig treed ik op als spreker, gastdocent of panellid. In 2021 heb ik een bijdrage geleverd met als titel ‘The next step, welkom in de toekomst’. In 2020 heb ik in een break-out sessie een bijdrage geleverd over strategie ontwikkeling.

En mogelijk heb je ook wel eens gehoord van onderstaande organisaties? Ook op bijeenkomsten die door deze partijen georganiseerd worden kun je me (soms) vinden.

Zorgvastgoed.nl

NVTZ