Zorgvastgoedcongres 2015

augustus 12, 2015 admin

Congres Marienhof

Op 15 oktober organiseerde Zorgvisie het Zorgvastgoed 2015 congres, welke in het teken stond van creatieve mogelijkheden binnen de zorgvastgoed. Jan Luursema was één van de sprekers en verzorgde een workshop over het project Buitengewoon Zorgzaam. Ook waren toekomstige bewoners aanwezig op het bewonersplein.

 

Tijdens de workshops werd de praktijk opgezocht en werd van vooruitstrevende projecten een kijkje in hun keuken gegeven. Buitengewoon Zorgzaam is een initiatief ván en voor de bewoners van Amersfoort-Vathorst die aan de orde kwam. Een plek met huisvesting voor twee zorginstellingen, een kerk en een kindercentrum met dagelijkse openstelling en beschikbaarheid van diensten en vrijwilligers voor de hele wijk! In plaats van diverse losse ontwikkelingen één gezamenlijke ontwikkeling. Gevolg hiervan is een sociaal, ruimtelijk en financieel voordeel doordat er gebruik gemaakt wordt van elkaars personele en facilitaire capaciteiten. Daarnaast spelen samenwerking, leren van elkaar en versterking een belangrijke rol.

 

Buitengewoon Zorgzaam in de wijk Vathorst in Amersfoort is een bijzondere kans. Op dit moment wordt het gebouwd. Gebruikers van Buitengewoon Zorgzaam gaan leven onder één dak. Door het multifunctioneel gebruik van elkaars ruimten wordt een win-winsituatie gecreëerd. Wat zijn de nieuwe woonconcepten? Hoe is dit tot stand gekomen?
Wat zijn de ervaringen? Hoe is de vernieuwende samenwerkingen gerealiseerd? Welke partij heeft welke rol? In deze workshop gaan we in gesprek over vernieuwde zorgvastgoedconcepten en samenwerkingsvormen.

 

Het zorgvastcongres 2015 was een goede plek als u meer wilt weten over:
•De lessons learned van projecten uit heden en verleden. Wat zijn de ontwikkelingen voor de toekomst?
•Zorgobligaties: waarom is deze vorm van financieren de toekomst en hoe werkt het precies?
•Hoe duurzaamheid één van de sleutelwoorden is binnen zorgvastgoed. Hoe zet u zo’n project op?

 

Zie mijn presentatie : Workshop Buitengewoon Zorgzaam Vathorst – Jan Luursema