Integraal sturen op vastgoed

maart 23, 2016 Jan Luursema No comments exist

JL Portefeuillemanagement en assetmanagementHet Instituut voor Vastgoed en Duurzaamheid  organiseert trainingen en workshops. In maart 2016 was de ‘Training – Integraal sturen op zorgvastgoed’ georganiseerd. Deze driedaagse training is voor en door praktijk professionals uit het zorgvastgoed. De training geeft inzicht in vastgoedportefeuilles, grip op exploitatie, financiën, rendement en risico én inzicht in de mogelijkheden om uw portefeuille te verduurzamen.

Uiteraard was ook MaPaLaNa vertegenwoordigd. Op de 2e trainingsdag heeft Jan Luursema een sessie gegeven over vastgoedmanagement in de zorg. Een sessie met aandacht voor portefeuille management (strategisch) en assetmanagement (tactisch). We hebben trends in de zorg besproken, de trends zijn vertaald naar strategische kansen met vastgoed. Ook was er ruime aandacht voor verschillende businesscases en het delen van praktische ervaringen.

Kern van het betoog waren mogelijke kansen met vastgoed. Als tegendraadse richting is gepleit voor eigendom met vastgoed bij zorginstellingen. Mogelijk bestaan vele zorginstellingen nog dankzij resultaat op vastgoed?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *