Aftrap bouw Het Voorthuis

april 20, 2021 Jan Luursema

In nieuwbouwwijk Holzenbosch in Voorthuizen start deze zomer de bouw van Het Voorthuis, een woonzorglocatie met een nieuw woonzorgconcept voor senioren en met ruimte voor kinderopvang. Het Voorthuis is daarmee volgens de initiatiefnemers een gebouw waar ‘meerdere generaties onder één dak’ wonen.

Woningstichting Barneveld, Neboplus en Kindercentrum Bzzzonder hebben zich verbonden aan dit initiatief en geloven dat mensen – jong en oud – elkaar nodig hebben om tot bloei te komen. Op deze unieke locatie wordt gebruikgemaakt van elkaars talenten en capaciteiten, mede door de slimme indeling én opzet van het moderne pand. Eunice van Zomeren, bestuurder Neboplus: “Omdat Neboplus kan ‘meebewegen’ in de zorgvraag is er feitelijk een nieuw concept ontstaan dat vrij uniek is in de ouderenzorg. Mijn droom wordt werkelijkheid: samen blijven, ook als één van beide dementie heeft.”

Op 20 april 2021 is op feestelijke wijze het bouwbord van Het Voorthuis onthuld. De drie initiatiefnemers: Woningstichting Barneveld, Neboplus en kindercentrum Bzzzonder, onthulden samen met wethouder Bennie Wijnne op feestelijke wijze het bouwbord.Een gloednieuwe woonzorglocatie aan de rand van de wijk Holzenbosch in Voorthuizen. Hiermee is het startschot voor de grootschalige nieuwbouw, op basis van een nieuw woonleefconcept voor meerdere generaties, gegeven. Verwachte oplevering is winter 2022/2023.

Namens Neboplus heeft MaPaLaNa, Jan Luursema als adviseur zorgvastgoed een bijdrage geleverd aan de realisatie van dit project. De start van de bouw is een mooi markeringsmoment!