2011- 2021 MaPaLaNa, 10 jaar

december 11, 2021 Jan Luursema

Op maandag 12 december 2011 was ik bij de kamer van koophandel voor de oprichting van MaPaLaNa. Ik had besloten om me te vestigen als zelfstandig professional en kon gelijk beginnen aan mijn eerste opdracht voor de NZa. Snel daarna volgende meer opdrachten zoals voor Accolade Zorg (Hart van Vathorst) en SOVAK. Heel natuurlijk en bijna vanzelfsprekend ontwikkelden mijn advieswerkzaamheden en was er voldoende werk. Ik mocht en mag werken aan mooie projecten met fijne opdrachtgevers. Projecten op het gebied van strategie ontwikkeling (in de zorgsector) en de verstening daarvan in het vastgoed. Dit is mijn kennisgebied! En nu vier ik het 10 jarig bestaan. Ik ben daar erg blij mee en ook wel een beetje trots op.

Het project Hart van Vathorst is een zeer bekend project geworden en heeft een nieuwe inclusieve manier van samenleven op de kaart gezet. Over dit project mocht ik (internationale) lezingen geven, tot in Japan en Canada. Ook werd ik gevraagd voor verschillende raden van toezicht zoals MomentumGGZ, THDV, Promentis en verschillende adviesraden bij TNO, Mill Hill, Passion, etc. Veel opdrachtgevers vertrouwde mij mooie opdrachten toe. Ik werd betrokken bij het opstellen van strategische (huisvestings)plannen en de uitwerking daarvan in vastgoed. Soms een onderdeel en soms het hele pakket. Oftewel na 10 jaar als zelfstandig professional ben ik zeer dankbaar voor het vele vertrouwen dat ik heb mogen ontvangen. Hartelijk dank als JIJ daar ook bij hoorde.

Ook aan veel kennisnetwerken mocht ik deelnemen. Vaak mocht ik mijn kennis delen op congressen en seminars. Ook de organisatie  en deelname aan (internationale) studiereizen waren en zijn erg leuk. De congressen van de internationale koepelorganisatie van ouderenzorg (EAN/Global Ageing Netwerk) waren inspirerend en het waren mooie reizen. In Ethiopie heb ik Mary Joy een stap verder geholpen met een strategisch advies. Via linkedin ben ik verbonden met 3.244 connecties in de zorg- en vastgoedwereld. Voor mij werkt vanuit dit platform de wederzijdse verbinding. Maak jij ook onderdeel uit van mijn netwerk?

Na 10 jaar MaPaLaNa kijk ik  met veel plezier terug op deze periode. Ik ben zeer dankbaar voor de vele mensen die mij opdrachten toevertrouwden. Hartelijk dank daarvoor. Ik kijk terug op vele ontmoetingen waarin kennis is uitgewisseld. Heel fijn dat ik daar deel van mocht uitwerken. En ondertussen kijk ik uit naar de volgende 10 jaar. Ik heb het voornemen nog 10 jaar verder te gaan. Inspireren en Verbinden blijven centraal staan. En mijn kennisgebied is  strategie ontwikkeling en vastgoed, daar weet ik wat van. Blijven wij elkaar ontmoeten? Gun jij mij leuke opdrachten?